POKLIČITE NAS +386 40 288 861

POKLIČITE NAS
040 288 861

Zasebnost in piškotki

WHB Institute se zavezuje, da bo po svojih najboljših možnih močeh varovala podatke in zasebnost obiskovalcev spletnih strani WHB Institute. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. WHB Institute ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

 

O piškotkih in njihovi uporabi na naši spletni strani

 

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

 

Seznam piškotkov na naši spletni strani

Lastni piškotki

Ime piškotka Trajanje Opis
_utma 2 leti Google analytcs, zabaleži razlikoavnje med uporabniki in sejami
_utmb 30 minut Google analytcs, zabeleži novo sejo ali novega uporabnika
_utmc trajanje seje Google analytcs, zabeleži čas trajanja obiska
_utmz 6 mesecev Google analytcs, določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo
cookie-agreed-sl 3 mesece WHB Institute, zabeleži sprejem opozorila za piškotke

 

Piškotki zunanjih spletnih mest

 

Ime piškotka Trajanje Opis
     
_qca 3 leta Vimeo
_utma 2 leti Vimeo, zabaleži razlikoavnje med uporabniki in sejami
_utmb 30 minut Vimeo, zabeleži novo sejo ali novega uporabnika
_utmc trajanje seje Vimeo, zabeleži čas trajanja obiska
_utmz 6 mesecev Vimeo, določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo
adB 9 let Vimeo
auto_load_stats 27 let Vimeo, preveri, če so se naložile statistike
html_player 3 mesece Vimeo, preveri če se je naložil HTML player
uid 9 let Vimeo, id uporabnika
vimeo_cart 10 let Vimeo
PREF 10 let YouTube, id video predvajalnika
VISTOR_INFO1_LIVE 9 mesecev YouTube, id uporabnika
YSC seja YouTube, seja obiskovalca

 

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

 

Priglasitev

 

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

 

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete.Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Slovenščina