POKLIČITE NAS +386 40 288 861

POKLIČITE NAS
040 288 861

Politika zasebnosti

1 Varstvo osebnih podatkov

Namen te politike zasebnosti v okviru definiranja varovanja osebnih podatkov je, da vas seznanimo s tem, kako vaše podatke zbiramo, za katere namene jih uporabljamo, kako jih hranimo ter kakšne so vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki, ki jih PODJETJE LEPIDUS d.o.o. zbira od vas, ko uporabljate spletno mesto  http://www.whbinstitute.com/ in povezana spletna mesta.  

 

LEPIDUS d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene prek spletnega informacijskega sistema LEPIDUS d.o.o., skrbno varoval in jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabil v druge namene. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo, kljub temu pa LEPIDUS d.o.o.ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov.

 

2 Lastnik in upravljalec osebnih podatkov

Lastnik spletnega mesta

Pojem »lastnik spletnega mesta«, »upravljalec osebnih podatkov« (oziroma krajše »upravljalec«) v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov je:

 

LEPIDUS D.O.O.

PARMOVA 53

1000 LJUBLJANA

Telefon: 040288861

E-naslov: info@whbinstitute.com

 

Uporabnik

Uporabnik spletnega mesta je vsaka oseba, ki kot obiskovalec uporablja to spletno mesto.

 

Spletna stran

Uporabnik spletne strani LEPIDUS d.o.o.je vsak uporabnik, ki uporablja spletno stran http://www.whbinstitute.com/ (v nadaljevanju »spletna stran«).  

 

3 Osebni podatki: zbiranje, obdelava in namen njihove obdelave

LEPIDUS d.o.o. zbira različne podatke o obiskovalcih spletnega mesta, s pomočjo katerih je mogoče identificirati uporabnike. Podatke zbiramo in uporabljamo na načine, ki so podrobneje opisani v nadaljevanju.

3.1 Zbiranje podatkov

LEPIDUS d.o.o. na spletni strani zbira osebne podatke – v kolikor jih uporabnik prostovoljno poda preko spletnih obrazcev ali ob naročilu na e-obveščanje, kar je namenjeno poslovnemu in tržnemu komuniciranju s ciljnimi uporabniki.

 

To so naslednji osebni podatki:

  • E-naslov
  • Ime in priimek
  • Telefonska številka

Z namenom nadaljnje komunikacije te vaše osebne podatke hranimo v naši bazi do vašega preklica, in sicer na podlagi zakonitega interesa. 

 

Upravljalec ne prevzema odgovornosti za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik. Kot uporabnik spletnega mesta ste dolžni sami poskrbeti za točnost in ažurnost vseh posredovanih podatkov v okviru spletnega mesta.

3.2 Namen obdelave podatkov

3.2.1 Uresničevanje pravic in obveznosti iz oddanih povpraševanj in/ali sklenjenih pogodb

V okviru prodaje / nakupa storitev in s tem izpolnjevanja pogodbenih obveznosti LEPIDUS d.o.o. obdeluje osebne podatke posameznikov za namene identifikacije posameznika in sklenitve pogodbe (pogodba o prodaji storitev med podjetjem LEPIDUS d.o.o. in kupcem se sklene na podlagi preko spletne strani oddanega povpraševanja kot je naročilo na brezplačni pregled, ki se lahko naknadno dopolni ali spremeni glede na dogovarjanje med podjetjem in kupcem izven te spletne strani). Zato se šteje, da se posredovani osebni podatki obdelujejo na podlagi pogodbenega pravnega temelja tudi za namen sklenitve pogodbe.

V primeru nakupa se osebne podatke obdeluje z namenom komunikacije s kupcem, za namen izvedbe naročila, reševanje morebitnih zahtevkov kupca (reklamacije, garancija), pošiljanje obvestil posameznikom v zvezi z izvedbo naročil in morebitne druge zakonsko določene namene, ki so potrebni za izvedbo naročila, za izvajanje morebitnih postopkov izterjave ter za lastne računovodske in davčne potrebe.

3.2.2 Obveščanje uporabnikov

  • Za namene neposrednega trženja - pošiljanje e-poštnih sporočil, ki vsebujejo koristne, zanimive, poučne in pomembne teme, ki jih pokriva upravljalec (obveščanje o novostih v ponudbi in akcijskih ponudbah, vabila na dogodke, vabila k sodelovanju v nagradnih igrah in natečajih, koristni nasveti za uporabnike, ipd).
  • Za potrebe remarketinga (Google, Facebook, Mailchimp) z namenom boljšega oz bolj relevantnega obveščanja posameznikov in doseganja višje stopnje zavzetosti uporabnikov.
  • Za izvajanje trženjskih analiz in segmentiranja kipcev ter za posredovanje prilagojenih ponudb izdelkov in storitev.

Glede na posredovane osebne podatke lahko obvestila in prilagojene ponudbe prejemate po e-pošti na posredovan e-naslov.

3.2.3 Analiza aktivnosti uporabnikov

  • Segmentiranje oz. profiliranje uporabnikov za namene bolj personaliziranega (relevantnega) načina obveščanja in doseganja višje stopnje odzivnosti na poslana e-poštna sporočila;
  • Spremljanje branja poslanih e-poštnih sporočil, in sicer katero e-poštno sporočilo ste oz niste odprli, katere povezave ste odprli oz kliknili (katere vsebine ste brali oz. si jih ogledovali), koliko časa ste jih brali ali si ogledovali posamezno vsebino;
  • Spletno mesto lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi uporabnikovega računalnika, pa osebni podatek v obliki IP naslova. Osebni podatki, pridobljeni na podlagi obiska spletnega mesta, se ne hranijo ali pa se hranijo v anonimizirani obliki in kot takšni niso neposredno povezljivi z uporabniki. S temi podatki razpolaga Google Analytics, skladno s tem velja, da je podjetje Google LLC v zakonsko dovoljenem obsegu obdelovalec podatkov.

Te informacije bodo uporabljene izključno za izdelavo splošne statistike o uporabi spletnega mesta. Ti podatki se zbirajo s pomočjo piškotkov. Uporaba, upravljanje in brisanje piškotkov je podrobneje opisana v nadaljevanju.

3.3 Obdelava podatkov

Upravljalec podatke obdeluje na podlagi zakonskega in zakonitega interesa, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine uporabnika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. V primeru uporabe zakonitega interesa upravljalec vedno opravi presojo skladno z veljavnim zakonom. Taka nadaljnja uporaba podatkov v psevdonimizirani ali agregirani (združeni) obliki na primer prestavlja zakonito uporabo podatkov za trženjske in druge poslovne oziroma tehnične analize podjetja LEPIDUS d.o.o..

 

Na podlagi zakonitih interesov podjetja LEPIDUS d.o.o. lahko obdeluje vaše osebne podatke tudi za namene neposrednega trženja (v primeru kupcev), preprečevanje zlorab, uveljavljanje zahtevkov ali obrambo pred zahtevki v upravnih in sodnih postopkih.

 

4 Čas hrambe osebnih podatkov

Podatki, ki jih zbira upravljalec spletnega mesta, se hranijo za potrebe upravljalca spletnega mesta v skladu s pogoji in nameni, opredeljenimi v tej politiki zasebnosti. Osebni podatki se hranijo na spletnem mestu  in v primeru nadaljnje obravnave in komunikacije z uporabnikom tudi v drugih bazah podjetja (posvetni list).

 

Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, LEPIDUS d.o.o. izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

 

Kot uporabnik lahko zahtevate vpogled v svoje osebne podatke ali podatke o obdelavi njegovih osebnih podatkov s strani pooblaščenih oseb s pisno prošnjo tako, da nam pošljete sporočilo na naslov LEPIDUS d.o.o., Parmova 53, 1000 Ljubljana, Slovenija, ali na e-naslov info@whbinstitute.com. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

 

5 Uporabniki podatkov

LEPIDUS d.o.o. se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne prodaja, daje v najem ali trguje z njimi. Vaših osebnih podatkov ne bo posredoval ali prenesel v tretjo državo ali mednarodno organizacijo, razen v primerih, ko bo to zahtevala zakonodaja ali pravo Evropske Unije (zahteve sodišč, organov pregona, ...).

 

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebni podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

  • administratorju in skrbniku spletne strani;
  • v nekaterih primerih ponudnikom storitev (tretje osebe), ki nam omogočajo dostop do spletnih strani in razvoj aplikacij, gostovanje, vzdrževanje, varnostno kopiranje, shranjevanje, navidezno infrastrukturo, obdelavo plačil in druge storitve za katere lahko zahtevajo dostop do njih ali njihovo uporabo.

V določenih primerih (npr remarketing) je upravljalec podatkov in informacij tretja oseba, ki nam jih posreduje na podlagi njihove politike zasebnosti. Uporabniki lahko sami upravljajte s podatki in informacijami oz nadzorujete obseg teh podatkov in informacij, ki jih pridobimo od tretjih oseb (npr družbena omrežja) z uporabo nastavitev zasebnosti v nastavitvah uporabniškega računa pri tretjih osebah. LEPIDUS d.o.o. ni odgovoren za to kar tretje osebe počnejo z vašimi podatki, zato se morate prepričati, da zaupate aplikaciji, in da ima sprejete ustrezne smernice varovanja osebnih podatkov.

                                                                                                   

Na spletnih mestih LEPIDUS d.o.o. obstajajo povezave do spletnih mest, ki niso pod nadzorom s strani podjetja LEPIDUS d.o.o.. Z obiskom teh strani lahko posredujete svoje informacije tretjim osebam, s katerimi LEPIDUS d.o.o. nima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. Te spletne strani imajo svojo politiko zasebnosti skladno s katero obdelujejo vaše osebne podatke. Prosimo preberite njihovo politiko zasebnosti, da se seznanite z načinom obdelave vaših osebnih podatkov na spletnih mestih tretjih oseb, ki jih obiskujete.

 

6 Soglasje

Osebne podatke, ki jih upravljalec pridobi na podlagi vaše uporabe spletnega mesta ali ki jih posredujete ob izpolnitvi kateregakoli obrazca na tem spletnem mestu ter ob prijavi na e-novice, obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). 

 

Upravljalec zagotavlja možnost osebne privolitve uporabnika, kjer je to potrebno, brez vnaprej izpolnjenega potrditvenega okenca. Osebna privolitev uporabnika je njegova prostovoljna izjava volje, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki mu jih zagotavlja upravljalec v opredelitvi te politike zasebnosti.

 

Še posebej se uporabnik strinja z obdelavo osebnih podatkov za potrebe izvajanja pogodb in ukrepov pred sklenitvijo pogodbe, brez omejitev, ter tudi po sklenitvi pogodbe, brez omejitev.

 

Svoje soglasje za določen namen lahko kadarkoli umaknete tudi s pisnim sporočilom preko navadne pošte ali na elektronski naslov info@whbinstitute.com. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za namene, kot so opredeljeni v tej politiki zasebnosti. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

 

7 Vaše pravice

V skladu z določili aktualnega in trenutno veljavnega zakona ter Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora.

 

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se s pisno prošnjo obrnite na nas tako, da nam pošljete sporočilo na naslov LEPIDUS d.o.o., Parmova 53, 1000 Ljubljana, Slovenija, ali na e-naslov info@whbinstitute.com. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v roku 30 (trideset) dni oz. v skladu z GDPR

 

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu:

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si).

 

8 O piškotkih in njihovi uporabi na naši spletni strani

Ko uporabljate našo spletno mesto, se na vaš računalnik naložijo piškotki. Na splošno piškotki in sorodne tehnologije delujejo tako, da v brskalnik ali napravo dodeli edinstveno številko, ki nima nobenega pomena zunaj podjetja LEPIDUS d.o.o..

Podjetje LEPIDUS d.o.o. uporablja te tehnologije za prilagoditev izkušnje in za pomoč pri zagotavljanju vsebine, ki je specifična za vašo uporabo.

8.1 Zakaj so piškotki potrebni

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev;  najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.  Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več.  Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

8.2 Kako onemogočiti piškote

Če onemogočite piškotke, pomeni, da ne dovoljujete, da bi se shranjevali na vašem računalniku. Nastavitve piškotkov lahko urejate oz. spreminjate v izbranem spletnem brskalniku. Če si želite ogledati nastavitve, izberite brskalnik, ki ga uporabljate in v zavihku Nastavitve uredite nastavitve piškotkov po želji. Lahko se zgodi, da določene funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale, če boste piškotke onemogočili.

8.3 Seznam piškotkov na naši spletni strani

Ob uporabi te spletne strani se na vaš računalnik naložijo začasni piškotki, ki se avtomatično izbrišejo z zaprtjem spletnega brskalnika, in trajni piškotki, ki ostanejo shranjeni v vašem brskalniku do njihovega poteka (nekaj dni do nekaj mesecev) ali pa jih lahko sami izbrišete. Informacije, ki jih zbirajo piškotki, so anonimne in ne vključujejo vaših osebnih podatkov. Obstaja nekaj zunanjih storitev, katerih piškotki se shranjujejo. Ti piškotki služijo za nemoteno uporabo različnih možnosti, ki jih ponuja spletna stran in uporabnikom zagotavljajo enostaven dostop do vsebin. Na tej spletni strani se uporablja Google Analytics - storitev za merjenje obiskov, ki pa podatke zbira v anonimizirani obliki in jih ni mogoče enostavno povezati z ostalimi vašimi osebnimi podatki. Če želite onemogočiti shranjevanje piškotkov te storitve, lahko nastavitve spremenite na posebni podstrani storitve Google Analytics - tukaj.

 

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati  in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona.

 

Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce.

 

PRIGLASITEV

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

 

9 Avtorske pravice

S to spletno stranjo upravlja LEPIDUS d.o.o.. Vsebine, objavljene na spletnih straneh LEPIDUS d.o.o. so last LEPIDUS d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati.

Prav tako si LEPIDUS d.o.o. pridržuje pravico do sprememb vsebin.

 

10 Pridržki

LEPIDUS d.o.o. bo na svojih spletnih straneh zagotavljal točnost in ažurnost podatkov z vso skrbnostjo, vendar pa za njihovo točnost, celovitost, kot tudi za škodo, ki bi izhajala iz tega, ne prevzema nikakršne odgovornosti. LEPIDUS, d.o.o. tudi ne prevzema nobene odgovornosti v povezavi s posledicami, ki jih povzročijo informacije, vsebovane na tej spletni strani. LEPIDUS, d.o.o., ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne viruse, ki bi se k uporabnikom prenesli s te spletne strani, in toplo priporoča, da se uporabniki pred nevarnostjo virusov ustrezno zavarujejo še pred prenosom informacij s te spletne strani.

 

LEPIDUS d.o.o. ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti LEPIDUS d.o.o. niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

 

Pridružujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

 

11 Spremembe politike zasebnosti in veljavnost

Upravljalec si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni oziroma dopolni določbe politike zasebnosti za uporabnike spletnega mesta. Uporabnika prosimo, da pred vsako uporabo spletnega mesta preveri  datum zadnje spremembe teh splošnih pogojev uporabe.

 

Politika zasebnosti na tej povezavi velja od 1. 6. 2018 dalje in se lahko kadarkoli spremeni in dopolni.

Slovenščina