POKLIČITE NAS +386 40 288 861

POKLIČITE NAS
040 288 861

Novice

Blog 8: Ni še čas za pobeg ;)

Pozdravljeni,

nov teden se je začel in čas je za moje pisarije.

V WHB institutu pridno telovadim in se razvajam že skoraj tri mesece. Iskreno povedano, ne vem, če sem katero vadbo že dlje obiskovala. Največkrat se nečesa lotim in po dveh mesecih me volja mine. Tukaj so mi tedni vadbe zelo hitro minili in lahko rečem, da še nimam namena pobegniti.

Nekaj blogov nazaj sem vam v grobem opisala, kako poteka moj obisk WHB Instituta. Sestavljen je iz treh delov: IR kolo, vaje v IR slim komori, wellnes (AKO savna ali grelna blazina ali limfna drenaža). V prvem delu se vedno s kolesom popeljem čez hribe in doline ob gledanju vlakov in Tivolija. V drugem delu pa se spopadem z mojimi vajami, na koncu pa se moje telo še sprosti po napornem treningu.

Največkrat dobim vprašanje: »Kakšne vaje delaš v slimu?« Glede na mojo postavo ter viška kilogramov so mi naredili individualni vadbeni program. Sestavljen je iz 15-18 različnih vaj med katerimi so nekatere zelo simpatično poimenovane – iztegnjena žaba, pes, žaba, orel,… Pravo malo živalsko carstvo. Pri poimenovanju vaj terapevtki Maji ne zmanjka domišljije. Na prvem obisku začneš z 20 ponovitvami vaj in vsak naslednji obisk prišteješ po 2 dodatni ponovitvi. Ko dosežeš magično številko (ki so je vsi bojimo) 40 ponovitev vaj, si si zaslužil nove vaje. V IR slimu so tudi 4 fiksne uteži, katere kar veliko uporabljam. Pri izvedbi vaj uporabljam še žogo (moja najljubša) in zunanje uteži. Raznolikost vaj mi je zelo všeč in me ne dolgočasi, kar je zame zelo pomembno.

Sodim v skupino ljudi, ki misli, da lahko v enem kosu naredi največ 30 trebušnjakov. No pa sem se uštela, v prvem sklopu vaj sem imela štiri različne vrste, tako da sem ob zadnji seriji vaj (40 ponovitev) naredila 160 trebušnjakov v enem treningu. Sama sebi rečem: »Bravo Meri!«

Seznam kaj zmoremo in kaj ne, si sami naredimo. Eden izmed boljših občutkov je, ko se nekaj iz seznama »ne zmorem« prestavi na seznam »opravljeno«. Včasih je potrebno samo malo več poguma pri novih stvareh, ampak vseeno je potrebno pri tem poslušati svoje telo in ne pretiravati.

Do prihodnjič,

Meri :)