POKLIČITE NAS +386 40 288 861

POKLIČITE NAS
040 288 861

Novice

Blog 4: Jesti ali ne jesti?

Pozdravljeni,

 

O seveda treba je jesti, kaj pa drugega ;)

Začel se je mesec december, mesec daril, druženja in dobrih pojedin. Zdaj pa naj nekdo, ki preprosto uživa v dobri hrani reče: » Ne, ne tega ne bom, mi je te jedi terapevtka Maja dala na seznam živil pod rubriko PREPOVEDANO.«

Del preoblikovanja telesa je tudi sprememba prehranjevalnih navad. Moje razvade prehranjevanja so vse prej kot zdrave. Velikokrat sem že začela z raznoraznimi dietami, ki so polne prepovedanih živil. Ne smeš jesti tega, pa tega, oh tega pa še manj – nikoli se ni izšlo. Med študijem smo od enega malce hudomušnega profesorja dobili recept za najboljšo dieto: »Za večerjo na tešče popiti kozarec vode!« Naj samo še pripomnim, moj hobi je peka tort – pečem jih raje kot jem, ampak vsakič pa vsaj en kos pojem, ups.

Prvo kar sem morala vrniti v svoj urnik prehranjevanja je zajtrk. Tega sem včasih redno jedla, zadnjih nekaj mesecev, pa sem pozabila nanj. Vrinila sem ga pred jutranjo kavo in priznam, lažje počakam do kosila. V vsakdan sem prav tako vrnila več sadja in zelenjave. Nekako se trudim, a priznam tudi grešim. Kaj sladkega po kosilu vedno paše, pa naj bo to samo majhen piškotek ali košček čokolade.

V WHB Institutu so mi napisali nekaj napotkov, ki mi pomagajo pri vsakdanjem kombiniranju kaj jesti in kaj ne jesti. Izogibati se moram živilom iz bele moke, dodati moram več mlečnih izdelkov (iz posnetega mleka), popiti vsaj 2l vode na dan, ipd. No vsaj to zadnje mi gre, vode res veliko popijem. Tudi z belo moko se bova potrudile, da bova čim manj skupaj, izziv bo pri mlečnih izdelkih. Teh več ne jem kot pa jem.

Kakor koli, zabava naj se začne. Bom pa več pila kot jedla, al kako že ;)

Do prihodnjič,

Meri