POKLIČITE NAS +386 40 288 861

POKLIČITE NAS
040 288 861

Novice

Blog 12: Nimajo samo zveri!

Pozdravljene in pozdravljeni,

 

Narava se prebuja in čas je, da vam predstavim še ostale »člane« vesele druščine WHB Instituta. 

Do sedaj sem že nekajkrat pisala o zverinah in njihovih lastnosti. Predstavila sem vam štiri zverinice, s katerimi se vsakokrat družim, včasih je druženje bolj veselo včasih manj – odvisno kakšne so volje. Ampak da ne bo pomote, v WHB Institutu nimajo samo zverinic, pri njih so tudi naprave za razvajanje. 
Vsak moj obisk,  se po vadbi zaključi v eni izmed naprav za razvajanje – welnes del centra. Na voljo imam tri izbire: AKO savna, presoterapija ali grelna blazina. Sprva mi je bila najljubša grelna blazina, kajti moji prvi obiski so bili novembra, ko je bilo že zelo mrzlo. Preden te zavijejo v grelno blazino, ki daje občutek težke zimske odeje, te terapevtka po celem telesu namaže z omamno dišečim oljem za telo ter ovije v posebno folijo. Ali obstaja kaj lepšega kot to da ležiš, v ozadju igra prijetna glasba in povrh vsega, razstrupljaš telo težkih kovin in strupov, zmanjšuješ obseg na kritičnih delih telesa in pospešuješ presnovo in zmanjša se utrujenost, saj poveča vsrkavanje hranilnih snovi iz hrane. Ob enem pa tudi nahranimo kožo in vplivamo na njeno hitrejšo regeneracijo. Meni osebno je to najljubša kombinacija. 
Vreme je vedno bolj toplo, vedno manj me zebe in se zato po novem velikokrat odločim tudi za presoterapijo – limfno drenažo. V podobno opravo za astronavte te terapevtka obleče od nog do bokov in  rok.  »Kaj pa počne presoterapija?«, me velikokrat vprašajo znanci. Med tem, ko meditiraš ob spremljavi prijetne glasbe, se tvoje telo masira. Po vesoljski opravi se sprehaja zrak, ki glede na izbran program potem po svojem vrstnem redu stiska dele telesa. S tem se telo »pregnete« in se po tretmaju počutiš spočito ter polno energije. Presoterapija je mehanska limfna drenaža, ki povzroča izločanje tekočin iz telesa in s tem rešuje težave z zastajanjem tekočine in odpadnih snovi v posameznih delih telesa. Hkrati odpravlja mehki celulit. Spodbuja delovanje limfnega sistema in pomaga pri izboljšanju cirkulacije.
Počasi se bom spoprijateljila z vsemi zvermi in napravami za razvajanje. Veste kaj mi je najbolj všeč, to da že peti mesec obiskujem WHB Institut in še vedno najdem kaj, česar ne poznam. 

Do prihodnjič,
Meri :)